Binance review

Binance review

Het is de grootste exchange ter wereld als het aankomt op het kopen en verkopen van cryptovaluta. Wij delen onze ervaringen met de exchange met jou. Zo wordt er informatie gegeven over de voor- en nadelen, kosten en betrouwbaarheid.

Open een gratis account

Geschreven door Sander .Pagina bijgewerkt op: ’16/08/2022’

  • meer dan 218 cryptovaluta beschikbaar
  • Strenge beveiliging
  • Lage transactiekosten

Betrouwbaarheid

Licenties

Enkel Binance UK door de FCA

Waarin kan je handelen?

Cryptovaluta (+218)

Demo account

Ja

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

Visa, Mastercard, SEPA

Mobiele app

   Ja

  • Betalen met IDEAL niet mogelijk
  • Moeilijker platform om te snappen

Binance ervaringen: Introductie

De exchange is wel bekend onder de de mensen die in crypto’s handelen. Het bedrijf richt zich op alle beleggers. Van beginnend tot ervaren. Het bestaat sinds 2017 en opgericht door Initial coin offering (ICO). ICO heeft zelf ook een coin ontwikkeld, dit is BNB en hierin kan handelen op het platform. Toen het platform in 2017 de coin op de markt bracht. Op dat moment had je al een coin voor 1 dollarcent. Op dit moment is 1 coin 25 dollar waard. Veel mensen ervaren het platform als ingewikkelder om te snappen dan bijvoorbeeld Bitvavo. Toen wij kennis maakte met de exchange kwamen wij hier inderdaad ook achter. Wel is het veel uitgebreider en biedt het veel meer diensten dan andere exchanges.  Zo kan je in veel meer valuta handelen dan Plus500.

Is Binance betrouwbaar?

Wij kunnen met alle zekerheid zeggen dat het geen scam is. Hoewel het niet wordt gereguleerd door verschillende financiële instanties wordt er wel een filiaal (BINANCE UK) gereguleerd door de FCA. Ook maken miljoenen mensen gebruik van beleggingsplatform en heeft het een zeer goede reputatie opgebouwd. De betrouwbaarheid wordt ook duidelijk doordat het in meer dan 40 landen een kantoor heeft staan. Daarnaast is de website beveiligd met SSL en doen ze er alles aan om hackers tegen te gaan.

Binance trading

Is mijn account en geld veilig?

Ja! Je account en geld zijn veilig. Sinds er in mei 2019 een hack is geweest waarbij meer dan 7500 bitcoins verloren waren gegaan van gebruikers, doet het bedrijf er alles aan om dit te voorkomen. Ook zijn de gebruikers waarbij de bitcoins waren gestolen, volledig vergoed door het bedrijf. Dit komt doordat het verzekerd was tegen dit soort aanvallen.

Om hackers nog meer buiten de deur te houden moeten gebruikers op dit moment altijd een tweestapsverificatie of een tweefactorauthenticatie te doen (2FA). Daarnaast maakt het gebruik van SAFU technologie. Dit is de op dit moment de meest betrouwbare en beste manier om gebruikers te beveiligen. Je wallet is bij veel andere exchanges veel minder goed beschermt. Wanneer je een account opent moet je je voldoen aan de KYC vereisten die het bedrijf heeft opgesteld. Daarnaast raden wij aan om een sterk wachtwoord te kiezen die je niet gebruikt voor andere websites en eens in de zoveel tijd je wachtwoord te veranderen.

Hoe werkt Binance?

Allereerst is het goed te vermelden dat het een exchange is. Dit is simpelweg een naam waar je kan handelen in digitale valuta. Het platform is gebouw op een blockchain netwerk dat ze zelf gebouwd hebben, dit is Binance chain. Dit netwerk maakt het mogelijk dat er 1,5 miljoen transacties per seconde kunnen worden gedaan.

Allereerst is het noodzakelijk dat je een account aanmaakt. Uit onze Binance review blijkt dat dit heel simpel gaat door naar de website te navigeren en rechtsboven op ‘register’ te klikken. Je kan registreren met je e-mailadres of met je mobiele nummer. Het ligt er maar net aan waar je de voorkeur aan geeft. Wij hebben ervoor gekozen om dit met het mailadres te doen. Wanneer je dit gedaan hebt ontvang je een activatiecode in je inbox of per SMS bericht. Hierna kan je ervoor kiezen om je account beter te beschermen met een 2FA code. Zo maak je het voor hackers moeilijker om in je wallet te komen. Voor de manier heb je de app: Google Authenticator nodig.

Binance ervaringen

Wat zijn de kosten?

Net als bij andere exchanges betaal je bij Binance ook voor een aantal kosten. Zo betaal je 0,1% transactiekosten. Wanneer je wil handelen in de eigen coin van het bedrijf zijn de transactiekosten slechts 0.05%. Hierbij is het beduidend goedkoper dan concurrenten die vaak meer dan 0,15% of meer vragen. Wanneer je handelt met grote bedragen of een groot volume aan coins, kunnen de kosten dalen naar een totaal een maximum van 0,04%. Dit is echter wel pas wanneer meer dan 15000 bitcoin waarde per in 30 dagen handelt. Voor de meeste beleggers uiteraard niet haalbaar. Daarnaast kan je de totale transactiekosten ook verlagen als je de Binance coin koopt en deze vasthoudt. Hierbij krijg je 25% korting.

Waarin kan je beleggen?

Het bedrijf heeft een enorm groot aanbod aan cryptovaluta. Zo kan je handelen in wel 218 coins. Dit is een erg groot aanbod. Zo is het aanbod van Bitvavo rond de 50 cryptovaluta. Dit is daarom ook erg positief bevallen in onze Binance ervaringen. Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere coins met een grote market cap zijn allemaal beschikbaar. Ook kleinere coins  zijn beschikbaar. Dit is zeer positief bevallen.

Hoe kan je crypto omzetten naar naar euro’s

Het is heel simpel om je crypto om te zetten in euro’s. Je navigeer in de webbrowser of in de app naar ‘spot’. Je klikt de cryptovaluta aan die je graag wil omzetten (verkopen) en drukt op de knop ‘sell’.  Je kan er voor kiezen om limiet,market,stop limit of oco te kiezen voor het omzetten naar euro’s. Je vult het aantal crypto in dat je wil verkopen en ziet het bedrag in euro’s staan wat dit oplevert. Druk op de rode knop ‘sell …’  en je hebt de coin omgezet in Euro.

Cryptovaluta storten van andere exchange naar Binance?

Het storten van bijvoorbeeld Bitcoin, Holo of een andere coin gaat erg eenvoudig in zijn werk. Allereerst zorg je ervoor dat je inlogt. Hierna ga je in het menu rechtsboven naar ‘Fiat and spot’. Zo wordt er een extra menu opengeklapt met de beschikbare cryptovaluta die je kan storten. Je kiest de crypto die je wil storten en daarna word er een scherm getoond met een unieke adres. Dit adres kopieer je en vult deze in bij een ander crypto platform ( vaak onder het kopje ‘ontvangstadres’). Zo worden de cryptovaluta toegevoegd aan je account op Binance.

Cryptomunt converteren naar andere munt

Het is ook mogelijk om direct een cryptomunt to converteren naar een andere cryptomunt hebben wij gemerkt in onze Binance review. Wanneer je gebruikt maakt van de app navigeer je in het menu onderin naar ‘trade’. Hier klik je in het menu boven op ‘convert’. In het scherm dat dan opent kan je de cryptomunt aangeven die je wil omzetten  en de munt waar deze naar om moet worden gezet.

Klantenservice

Onze Binance ervaringen met de klantenservice zijn positief. Zo zijn ze 24/7 per week bereikbaar. Dit komt doordat ze in meerdere landen en dus ook tijdzones een kantoor hebben staan. Om in contact te komen met de klantenservice kan je een ticket aanmaken. Wij hebben ervaren dat ze zeer snel reageren vergeleken met andere exchanges. Daarnaast kan je ook vragen stellen in hun wereldwijde community aan andere traders. Dit is erg positief bevallen bij het schrijven van onze Binance review.

FAQ

Waar is binance gevestigd?

Het is gevestigd in Taiwan. Voorheen had het een hoofdkantoor in China maar door de wetgeving in het land heeft het moeten uitwijken naar Taiwan.

Hoeveel cryptovaluta biedt het aan?

Bij het schrijven van deze Binance review komt naar voren dat het op dit moment 240 cryptovaluta aanbiedt

Hoe lang duurt een withdrawal?

Op werkdagen is dit gemiddeld een paar minuten tot maximaal een uur. In het weekend kan dit verschillen.

Hoe beoordelen wij?

Wij beoordelen Binance op een aantal belangrijk punten. Allereerst analyseren wij of een exchange betrouwbaar is. Dit is erg belangrijk voor cryptovaluta omdat er veel onveilige platforms zijn. Hierna openen wij een account. Zo komen we erachter of het gebruiksvriendelijk is. wat het aanbod is en hoe het precies in zijn werk gaat. Ook bekijken wij op de website de kosten en wat het bedrijf onderneemt tegen cyberaanvallen. Tot slot lezen we ook ervaringen van andere gebruikers om tot deze Binance review te komen.

Sander

Dit artikel is geschreven door Sander

Over de auteur: Sander is de oprichter en onze broker specialist. Hij heeft veel  kennis en kan jou daarom perfect van advies voorzien.

5/5 - (2 stemmen)