Bitvavo

Bitvavo review

Het bedrijf is een van de grootste platformen voor het handelen in cryptovaluta. Lees hieronder meer informatie en krijg inzicht in de voor- en nadelen. Ook geven wij inzicht in onze ervaringen, kosten en betrouwbaarheid van het platform.

Open een account
  • Betalen met IDEAL
  • Handelen in meer dan 50 cryptovaluta
  • Onder toezicht van Nederlandsche Bank

Betrouwbaarheid

Licenties

 De Nederlansche bank

Waarin kan je handelen?

Cryptovalyta (+50)

Demo account

Nee.

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

Ideal. sofort,sepa,Mybank,Giropay, Bancontact

Mobiele app

   Ja

  • Telefonisch contact niet mogelijk
  • Simpel platform

Bitvavo ervaringen: Introductie

Het nederlandse bedrijf is een exchange is opgericht in 2017 en hebben het streven om het handelen voor beginnende en ervaren beleggers zo eenvoudig mogelijk te maken. De exchange richt zich vooral op nederlanders, maar tegenwoordig kunnen ook mensen uit een ander land een account openen. Het bedrijf is gevestigd op de herengracht in Amsterdam en beschikt over een KVK nummer. Het prettige aan deze exchange is dat je er met IDEAL kan betalen. Bij Binance of andere crypto handelsplatformen is dit veel lastiger voor mensen woonachtig in Nederland.Tegenwoordig heeft het platform ook een handige app waar je gemakkelijk trades kan doen. Zo kan je analyseren wat de huidige koers is, crypto kopen of andere zaken

Is Bitvavo betrouwbaar?

Ja! Het bedrijf is veilig en betrouwbaar. Zo staat het onder toezicht van de Nederlandsche bank. Zij hebben strenge regels opgesteld waaraan exchanges moeten voldoen. Al sinds de oprichting voldoet Bitvavo aan deze regels. Sinds 21 mei 2020 is iedere instantie  waarin mensen in digitale valuta kan handelen volgens een nieuwe wet verplicht om een registratie te hebben bij de Nederlandsche bank. 

Is mijn account en geld veilig?

Het crypto platform heeft veiligheid hoog in het vaandel staan om de accounts van de gebruikers te beschermen. Zo is er een 2FA (twee factor authenticatie) nodig om in te loggen. Daarnaast heeft het een apparaat en IP herkenning software waardoor jij een melding krijgt als er via een ander apparaat of IP geprobeerd wordt om in te loggen. Ook maakt het beleggingsplatform gebruik van anti-phishing software en heeft de website een SSL certificaat.  Uit onze Bitvavo ervaringen is gebleken dat je account en geld veilig zijn. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je geld weg is als de organisatie failliet gaat.  Het bedrag dat je op je account stort wordt gaat namelijk naar een aparte stichting. Hierdoor loop je geen risico dat dit bedrag kwijt is. Ook als er door hackers een aanval wordt gedaan op het platform ben je veilig tot een bedrag van 255 miljoen dollar.

Bitvavo review

Hoe werkt Bitvavo?

Het bedrijf biedt twee platformen. Een platform voor beginnende beleggers en ‘een voor de ervaren beleggers.  Allereerst dien je je via de website te registreren. hierbij hoef je alleen je voor- en achternaam, emailadres en toekomstig wachtwoord in te vullen. Hierna ontvang je een bevestiginglink in je mailbox om je account te activeren.

Hierna moet je je account compleet maken voor je kan traden. Doordat de Nederlandsche bank strenge regels heeft opgesteld is Bitvavo verplicht om ID of paspoort gegevens op te vragen voor mensen die een account willen openen. 

Als je dit hebt gedaan kun je heel simpel met IDEAL een bedrag op je account storten. Het minimale stortingsbedrag is 1 euro en er geldt een maximum van 10.000 euro.

Als laatste stap kan je cryptovaluta gaan kopen. Het platform is zo eenvoudig dat het zichzelf wijst. 

Waarin kan je beleggen bij deze exchange?

Bij Bitvavo is het alleen mogelijk om te handelen in cryptovaluta. Het aanbod is hierin echter wel heel groot en hierdoor is het een van de meest gebruikte platformen voor crypto nederland. Op dit moment kan je handelen in wel 50 cryptovaluta.  In vergelijking met Etoro waar je slechts kan handelen in 16 cryptomunten. Uiteraard mogen populaire crypto’s als Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en Cardano niet ontbreken. Ook kleinere coins zijn beschikbaar en hierdoor biedt het een veel groter aanbod dan bij andere exchanges  Dit is erg positief bevallen in onze Bitvavo review.

Bitvavo account openen

Wat zijn de kosten?

Wanneer je handelt in cryptovaluta betaal je bij de exchange  commissiekosten. Deze kosten beginnen variëren tussen de 0,04% tot 0,25% van een transactie. De commissie is hierbij afhankelijk van de hoogte van de transactie. Hoe hoger je transactie, hoe lager de procentuele commissie is. 

Een voordeel ten opzichte van andere exchanges  is dat je met IDEAL en SEPA bankoverschrijving niet hoeft te betalen om een bedrag op je account te zetten. Wel betaal je voor het opnemen van geld. Dit is afhankelijk van de cryptovaluta. Zo betaal je voor Cardano 0,2 ADA als opnamekosten en is dit bij Bitcoin 0.000006 BTC. Je hebt uitschieters waar je omgerekend zo’n 8 euro betaalt, maar bij veel coins is dit onder de 0,5 euro.

Cryptovaluta omzetten naar euro’s

Op elk moment in de week kan je ervoor kiezen om je cryptovaluta om te zetten naar euro’s. Zo navigeer je naar de cryptovaluta waarvoor je dit wil doen. Hierop Volgend druk je op de knop ‘verkopen’.Hier geef je het aantal cryptovaluta aan dat je wil omzetten (verkopen) naar euro’s. 

Met de stappen hierboven heb je de crypto’s omgezet en kan je de euro’s laten uitbetalen naar je rekeningnummer door naar ‘geld opnemen’ te gaan. Wij hebben in onze Bitvavo review ervaren dat het zeer eenvoudig gaat en zijn daarom ook zeer positief!

Hoe kan ik cryptovaluta storten van andere exchange naar Bitvavo?

Het is heel simpel om vanaf een andere exchange cryptovaluta te storten bij Bitvavo. Zo kan je via het platform navigeren naar de cryptomunt waarvoor je dit wil doen. Hierna klik je op ‘storten’ en hier kan je het adres kopiëren van je wallet onder ‘withdrawal’. Zo heb je het dus binnen korte tijd geregeld en werkt het erg simpel.

Klantenservice

Uit onze Bitvavo review wat erg fijn is ten opzichte van andere cryptovaluta platformen. Dit is namelijk dat het bedrijf en dus ook de klantenservice nederlands zijn. Hierdoor kan je moeiteloos contact opnemen als je vragen hebt over het platform of meer wil weten over betalingen, kosten of een bepaalde coin. De klantenservice is ons dus zeer positief bevallen.

Hoe komen wij tot een beoordeling?

Wij beoordelen de  exchanges op een aantal punten die wij belangrijk vinden. Allereerst analyseren we wat de Bitvavo ervaringen zijn van andere gebruikers. Hierna openen wij een account om te achterhalen hoe het platform werkt, hoe gebruiksvriendelijk het is en wat het aanbod is en wat de kosten zijn. Daarnaast hechten wij ook veel waarden aan een eventuele mobiele app, wat voor licenties een bedrijf heeft en of er een kennisbank aanwezig is. Zo kunnen wij jou en goed overzicht geven van het bedrijf en kan je zelf achterhalen of het iets voor je is.

Deze Bitvavo review is geschreven door Sander (oprichter en Broker specialist).
Sander