Het bedrijf is een van de grootste platformen voor het handelen in cryptovaluta. Lees hieronder meer informatie en krijg inzicht in de voor- en nadelen. Ook geven wij inzicht in onze ervaringen, kosten en betrouwbaarheid van het platform.

Pros
  • Betalen met IDEAL
  • Handelen in meer dan 50 cryptovaluta
  • Onder toezicht van Nederlandsche Bank
Cons
  • Telefonisch contact niet mogelijk
  • Simpel platform

Bitvavo ervaringen: Introductie

Het Nederlandse bedrijf is een exchange is opgericht in 2017 en hebben het streven om het handelen voor beginnende en ervaren beleggers zo eenvoudig mogelijk te maken. De exchange richt zich vooral op nederlanders, maar tegenwoordig kunnen ook mensen uit een ander land een account openen. Het bedrijf is gevestigd op de herengracht in Amsterdam en beschikt over een KVK nummer. Het prettige aan deze exchange is dat je er met IDEAL kan betalen. Bij Binance of andere crypto handelsplatformen is dit veel lastiger voor mensen woonachtig in Nederland.Tegenwoordig heeft het platform ook een handige app waar je gemakkelijk trades kan doen. Zo kan je analyseren wat de huidige koers is, crypto kopen of andere zaken.

Betrouwbaarheid

Licenties

 De Nederlandsche bank

Waarin kan je handelen?

Cryptovaluta (+50)


Demo account

Nee.

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

Ideal. sofort,sepa,Mybank,Giropay, Bancontact

Mobiele app

   Ja

Is Bitvavo betrouwbaar?

Ja! Het bedrijf is veilig en betrouwbaar. Zo staat het onder toezicht van de Nederlandsche bank. Zij hebben strenge regels opgesteld waaraan exchanges moeten voldoen. Al sinds de oprichting voldoet Bitvavo aan deze regels. Sinds 21 mei 2020 is iedere instantie  waarin mensen in digitale valuta kan handelen volgens een nieuwe wet verplicht om een registratie te hebben bij de Nederlandsche bank. 

Is mijn account en geld veilig?

Het crypto platform heeft veiligheid hoog in het vaandel staan om de accounts van de gebruikers te beschermen. Zo is er een 2FA (twee factor authenticatie) nodig om in te loggen. Daarnaast heeft het een apparaat en IP herkenning software waardoor jij een melding krijgt als er via een ander apparaat of IP geprobeerd wordt om in te loggen. Ook maakt het beleggingsplatform gebruik van anti-phishing software en heeft de website een SSL certificaat.  Uit onze Bitvavo ervaringen is gebleken dat je account en geld veilig zijn. Daarnaast hoef je niet bang te zijn dat je geld weg is als de organisatie failliet gaat.  Het bedrag dat je op je account stort wordt gaat namelijk naar een aparte stichting. Hierdoor loop je geen risico dat dit bedrag kwijt is. Ook als er door hackers een aanval wordt gedaan op het platform ben je veilig tot een bedrag van 255 miljoen dollar.

Bitvavo review

Hoe werkt Bitvavo?

Het bedrijf biedt twee platformen. Een platform voor beginnende beleggers en ‘een voor de ervaren beleggers.  Allereerst dien je je via de website te registreren. hierbij hoef je alleen je voor- en achternaam, emailadres en toekomstig wachtwoord in te vullen. Hierna ontvang je een bevestiginglink in je mailbox om het account te activeren.

Hierna moet je het account compleet maken voor je kan traden. Doordat de Nederlandsche bank strenge regels heeft opgesteld is Bitvavo verplicht om ID of paspoort gegevens op te vragen voor mensen die een account willen openen. 

Als je dit hebt gedaan kun je heel simpel met IDEAL een bedrag op je account storten. Het minimale stortingsbedrag is 1 euro en er geldt een maximum van 10.000 euro.

Als laatste stap kan je cryptovaluta gaan kopen. Dit is zo eenvoudig dat het zichzelf wijst. 

Waarin kan je beleggen bij deze exchange?

Bij Bitvavo is het alleen mogelijk om te handelen in cryptovaluta. Het aanbod is hierin echter wel heel groot en hierdoor is het een van de meest gebruikte platformen voor crypto nederland. Op dit moment kan je handelen in wel 50 cryptovaluta.  In vergelijking met Etoro waar je slechts kan handelen in 16 cryptomunten. Uiteraard mogen populaire crypto’s als Bitcoin, Dogecoin, Ethereum en Cardano niet ontbreken. Ook kleinere coins zijn beschikbaar en hierdoor biedt het een veel groter aanbod dan bij andere exchanges  Dit is erg positief bevallen in onze Bitvavo review.

Bitvavo is een exchange; wat is het verschil met een broker?

Het is goed om te weten dat de website een exchange is. Hoewel veel mensen denken dat dit simpelweg een ander woord is voor broker, is dit zeker niet het geval.  Bij een broker is het namelijk alleen mogelijk om cryptovaluta te kopen en verkopen en dient het als tussenschakel tussen de koper en een exchange.  Een exchange  heeft de cryptovaluta zelf in beheer. Wanneer jij dus bijvoorbeeld Holo kopen wil, koop je dit rechtstreeks van Bitvavo.

Bitvavo staking

Jij kan rente verdienen op je de cryptovaluta die je in je wallet hebt staan bij Bitvavo. Deze rente kan je verdienen door middel van crypto staking.  Staking is een engels woord voor inzetten. Wanneer je jouw cryptomunten ter beschikking stelt aan de exchange worden deze ingezet om transacties top de blockchain te valideren. Met crypto staking kan je dus met je cryptomunten de blockchains sneller maken en daarvoor ontvang je een vergoeding.  Deze vergoeding wordt ook wel staking vergoeding genoemd. Uit onze Bitvavo ervaringen wordt duidelijk dat je op dit moment 17 crypto’s hebt waarbij je aan staking kan doen. Bekende coins waarmee dit kan zijn:

CryptovalutaOpbrengsten per jaar
Bitcoin 0,77%
Ethereum1,01%
Cardano5%
Litecoin 1,04%
Vechain 0,49%

Hierboven hebben wij ook een schatting gegeven van de opbrengsten die je per jaar zal ontvangen. De rewards die je krijgt zijn afhankelijk van de hoeveelheid coins die jij hebt en percentages die staat aangegeven in je account.  Je kan je op ieder moment afmelden hiervoor.

Welke accounts zijn er mogelijk?

Uit onze Bitvavo review komt naar voren dat ze 1 accounttype aanbieden, dit is het standaard account.  Wel kan je kiezen of je een ervaren of een beginnende trader bent. Wanneer je aanvinkt een beginnende trader te zijn, krijg je vaak meer uitleg over het platform en het kopen van cryptovaluta. Het account kan je geheel kosteloos aanmaken. Het enige wat je hoeft te doen is je gegevens invullen en je gegevens valideren d.m.v. kopie van je paspoort/ID-kaart te uploaden.  Hieronder geven we graag de stappen weer die jij moet doorlopen voor het openen van een account:

Stap 1 → Klik op de link bovenaan onze pagina om direct naar Bitvavo te navigeren, zo krijg je namelijk 1000 euro aan handelskosten cadeau

Stap 2→  Vul de gegevens in: dit zijn de voornaam, achternaam, e-mailadres en een wachtwoord.

Stap 3 → Na het invullen van je gegevens ontvang je een mail om je gegevens te bevestigen, klik op deze link.

Stap 4 → Vul de extra persoonlijke gegevens in en upload een kopie van je paspoort of ID-kaart

Stap 5 → Je kan nu geld storten op je account en daarmee coins kopen.

Is er een Bitvavo bonus beschikbaar?

Helaas is er op dit moment geen bonus beschikbaar wordt duidelijk in onze Bitvavo review. Wel kan je via onze link tot 1000 euro aan gratis handelskosten krijgen. Zo kan je dus meer cryptovaluta aanschaffen dan wanneer je kiest voor een andere broker. Let er wel op dat deze 1000 euro aan gratis handelskosten maar een beperkte periode beschikbaar is, wacht dus niet te lang met het kopen van Altcoins of Bitcoin via Bitvavo.

Wat is de minimum deposit?

Het heeft een zeer laag instapbedrag waarmee jij al kan gaan beleggen. Zo hanteert het geen minimale deposit waardoor je al met enkele euro’s zou kunnen beginnen. Je kiest dus helemaal zelf hoeveel je op je account wil storten. Andere brokers hanteren vaak wel een minimaal bedrag, hierdoor is Bitvavo zeer uniek en dit is daarom ook een groot voordeel.

Betaalmethoden bij Bitvavo

Er kan via verschillende manier geld op een account worden gestort bij Bitvavo. De meest makkelijke en snelle manier is via IDEAL. Daarnaast hoef je geen extra fee te betalen als je voor deze betaalmethode kiest. Wel moet je rekening houden met een maximum bedrag wat je via IDEAL kan storten, dit bedrag is 10.000 euro. Naast IDEAl is het ook mogelijk om te storten met Sofort, Giropay, Mybank, Bancontact en SEPA. Wanneer je kiest voor SEPA kan je tot 15.000 euro storten. 

Bitvavo account openen

Wat zijn de kosten?

Wanneer je handelt in cryptovaluta betaal je bij de exchange commissiekosten. Deze kosten variëren tussen de 0,04% tot 0,25% van een transactie. De commissie is hierbij afhankelijk van de hoogte van de transactie. Hoe hoger je transactie, hoe lager de procentuele commissie is. 

Een voordeel ten opzichte van andere exchanges  is dat je met IDEAL en SEPA bankoverschrijving niet hoeft te betalen om een bedrag op je account te zetten. Wel betaal je voor het opnemen van geld. Dit is afhankelijk van de cryptovaluta. Zo betaal je voor Cardano 0,2 ADA als opnamekosten en is dit bij Bitcoin 0.000006 BTC. Je hebt uitschieters waar je omgerekend zo’n 8 euro betaalt, maar bij veel coins is dit onder de 0,5 euro.

Cryptovaluta omzetten naar euro’s

Op elk moment in de week kan je ervoor kiezen om je cryptovaluta om te zetten naar euro’s. Zo navigeer je naar de cryptovaluta waarvoor je dit wil doen. Hierop Volgend druk je op de knop ‘verkopen’.Hier geef je het aantal cryptovaluta aan dat je wil omzetten (verkopen) naar euro’s. 

Met de stappen hierboven heb je de crypto’s omgezet en kan je de euro’s laten uitbetalen naar je rekeningnummer door naar ‘geld opnemen’ te gaan. Wij hebben in onze Bitvavo review ervaren dat het zeer eenvoudig gaat en zijn daarom ook zeer positief!

Hoe kan ik cryptovaluta storten van andere exchange naar Bitvavo?

Het is heel simpel om vanaf een andere exchange cryptovaluta te storten bij Bitvavo. Zo kan je via het platform navigeren naar de cryptomunt waarvoor je dit wil doen. Hierna klik je op ‘storten’ en hier kan je het adres kopiëren van je wallet onder ‘withdrawal’. Zo heb je het dus binnen korte tijd geregeld en werkt het erg simpel. Onze Bitvavo ervaringen  over het gemak waren zeer positief hierover.

Klantenservice

Uit onze Bitvavo review blijkt wat erg fijn is ten opzichte van andere cryptovaluta platformen. Dit is namelijk dat het bedrijf en dus ook de klantenservice nederlands zijn. Hierdoor kan je moeiteloos contact opnemen als je vragen hebt over het platform of meer wil weten over betalingen, kosten of een bepaalde coin. De klantenservice is ons dus zeer positief bevallen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Is Bitvavo te vertrouwen?

Ja! Bitvavo staat onder toezicht van verschillende instanties en voldoet aan alle regels waar ze aan moeten voldoen.

Is het legaal?

Bij het lezen van Bitvavo ervaringen komt naar voren dat het helemaal legaal is. Dit komt doordat het onder toezicht staat van de Nederlandsche bank.

Wat kost Bitvavo?

De kosten zijn 0,25 euro per transactie. Wel maakt het platform gebruik van verschillende  staffels waardoor dit goedkoper kan worden.

Hoe komen wij tot een beoordeling?

Wij beoordelen de  exchanges op een aantal punten die wij belangrijk vinden. Allereerst analyseren we wat de Bitvavo ervaringen zijn van andere gebruikers. Hierna openen wij een account om te achterhalen hoe het werkt, hoe gebruiksvriendelijk het is en wat het aanbod is en wat de kosten zijn. Daarnaast hechten wij ook veel waarden aan een eventuele mobiele app, wat voor licenties een bedrijf heeft en of er een kennisbank aanwezig is. Zo kunnen wij jou en goed overzicht geven van Bitvavo en kan je zelf achterhalen of het iets voor je is.


Deze Bitvavo review is geschreven door Sander

Over de auteur: Sander is samen met Willem de oprichter van de website en daarnaast broker-specialist door zijn jarenlange ervaring bij verschillende platformen.

4.7/5 - (3 stemmen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.