Bux

Bux review

Veel mensen hebben wellicht de TV-reclame van deze nieuwe broker wel gezien. Hiermee adverteert de broker met commissievrij beleggen in aandelen. Wat zijn verder de voor- en nadelen van Bux? We hebben alle informatie voor jou verzameld. #ad

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Download de app
  • 0% commissiekosten
  • Nederlandse broker
  • Eenvoudige apps
  • Geen browserversie
  • 3 verschillende apps

Bux reviews en ervaringen

Hoewel veel mensen Bux pas net kennen, is de Nederlandse broker al sinds 2014 actief.  Het bedrijf profileert zich als een bedrijf waarbij het erg eenvoudig is om te beleggen. Op dit moment is het mogelijk om vanuit 10 Europese landen gebruik te maken van de Bux app. Bux heeft alleen een applicatie voor je telefoon en is hierdoor wat simpeler dan andere brokers. Zo is het niet mogelijk om diepere financiële analyses te maken. Daarnaast heb je slechts een beperkt aanbod in aandelen. Bux bestaat uit 3 apps: Bux zero, Bux crypt en Bux X. Hieronder vindt je meer informatie over de verschillen:

 

  • Bux zero ( applicatie voor het handelen in aandelen en ETFs)
  • BUX Crypto ( applicatie voor het handelen in Crypto)
  • Bux X ( Applicatie voor het handelen in CFDs)

Dat er 3 verschillende apps zijn brengt voordelen en nadelen voor zich mee. Wanneer jij alleen wil handelen in aandelen of juist alleen in CFDs is het zeer overzichtelijk. Als je juist wil beleggen via beide handelsproducten kan het vervelend zijn om 2 apps te gebruiken.

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Bux zero reviews en ervaringen

Het bekendste product van Bux is Bux zero, waarbij het alleen mogelijk is om te handelen in aandelen en ETFs.  De naam zero heeft te maken met de lage transactiekosten en het feit dat je geen commissiekosten betaald bij het platform. Toch is het wel goed om te weten dat je enkel geen commissiekosten betaald wanneer je wil handelen in aandelen op de amerikaanse markt of wanneer je zero orders wil uitvoeren voor Europese aandelen. Voor market orders en limietorders wordt voor Europese aandelen 1 euro commissie in rekening gebracht. De andere kosten bij Bux zero is een FX toeslag die je betaalt wanneer je Amerikaanse aandelen koopt/verkoopt. Zo moeten de dollars worden omgerekend in euro’s en hier betaal je 0,25% over. Met Bux zero is het daarnaast mogelijk om voor een laag bedrag al te beginnen met beleggen in aandelen en ETFs. Wanneer je daarnaast een account opent bij Bux Zero en een vriend uitnodigt die ook een account opent, krijg jij een gratis aandeel. Hierdoor kan je dus zonder kosten je portefeuille zien groeien.

Bux Crypto

Met Bux crypto is het mogelijk om te beleggen in cryptovaluta. De kosten liggen hierbij iets minder eenvoudig. Zo betaal je niet alleen voor commissiekosten, maar ook voor het opnemen van cryptovaluta. Het voordeel hiervan is dat het traden dus relatief goedkoop is bij Bux crypto app. Het nadeel van Bux Crypto is dat de opnamekosten: 0.0007 BTC zijn. 

Bux X

Bux X kan voor de ervaren beleggers zeker interessant zijn. Bij Bux X bedraagt de commisie via CFDs op aandelen 0.20%. Let wel op, dit geldt tot een inleg van 500 euro. Wanneer je van plan bent om meer te beleggen worden de commissiekosten lager tot een maximum van 0,12%. Dit kan dus veel geld schelen. Toch zijn er wel goedkopere brokers. Bij eToro betaal je namelijk slechts 0.09%.

Bux zero

Voordelen Bux

Bux kent een aantal sterke voordelen ten opzichte van andere brokers waardoor Bux bij de beste brokers hoort. Het commissievrij beleggen op aandelen uit Amerika en op zero orders is daarbij het grootste voordeel. Daarnaast is het bedrijf van nederlandse origine, waardoor je prima geholpen wordt door de klantenservice. Een ander voordeel van Bux is dat je met Bux zero een gratis aandeel kan krijgen als je een vriend uitnodigt en hij/zij een account opent. 

 

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.


Bij het lezen van ervaringen en reviews van Etoro gebruikers blijkt dat veel beleggers vinden dat eToro een breed aanbod heeft in aandelen, forex, digitale valuta en grondstoffen. Voor sommigen handelaren kan het echter een nadeel zijn dat slechts 16 crypto’s rechtstreeks verhandelbaar zijn, wat slechts middelmatig is in vergelijking met andere beurzen. Toch zijn bijna alle handelaren positief over eToro. Zo kan je zeer snel aandelen en CFD’s toevoegen aan je portefeuille en kan je ook beleggingsadviezen van expert kopiëren. Daarnaast kan je ook gebruik maken van een handige app, waardoor het beleggen zeer gemakkelijk gaat.

Bux zero

Nadelen van Bux

Bux kent echter ook nadelen. Zo kan het zijn dat je geen overzicht hebt aangezien je 3 apps nodig hebt. Daarnaast kan je slechts beleggen in een beperkt aantal aandelen en beschikt Bux niet over een browserversie. Hierdoor kan je geen financiële analyses maken. Een ander nadeel van Bux is dat de opnamekosten met Bux Crypto relatief hoog zijn.
Conclusie Bux
Bux is een broker dat voor veel beleggers zeker de moeite waard is om mee te beleggen. De broker is relatief goedkoop en eenvoudig te gebruiken. Wanneer je wil beleggen in cryptovaluta of CFDs is het goed om de kosten te vergelijken met die van andere brokers. Doe daarom altijd goed onderzoek voor je een rekening opent.