Bux

Bux review

Veel mensen hebben wellicht de TV-reclame van deze nieuwe broker wel gezien. Hiermee adverteert het met commissievrij beleggen. Wat zijn verder de voor- en nadelen? We hebben alle informatie voor jou verzameld in onze betrouwbare review. #ad

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Download de app

Dit artikel is geschreven door Sander. Update gedaan op ’16/08/2022’

  • 0% commissiekosten
  • Nederlandse broker
  • Eenvoudige apps

Betrouwbaarheid

Licenties

AFM

Waarin kan je handelen?

Aandelen en ETFS ( app zero) ,Cryptovaluta (App crypto) en CFD (App x)

Demo account

Ja voor BUX X

Instappen vanaf

€1

Betaalmethoden

IDEAL, Visa, Mastercard

Mobiele app

   Ja

  • Geen browserversie
  • 3 verschillende apps

Bux ervaringen

Hoewel veel mensen het bedrijf pas net kennen, is de Nederlandse broker al sinds 2014 actief.  Het bedrijf profileert zich als een bedrijf waarbij het erg eenvoudig is om te beleggen. Op dit moment is het mogelijk om vanuit 10 Europese landen gebruik te maken van de app. De broker heeft alleen een applicatie voor je telefoon en is hierdoor wat simpeler dan andere brokers. Zo is het niet mogelijk om diepere financiële analyses te maken. Daarnaast heb je slechts een beperkt aanbod in aandelen. Het beleggingsplatform bestaat uit 3 apps: Bux zero, crypto en X. Hieronder vindt je meer informatie over de verschillen:

 

  • Zero ( applicatie voor het handelen met ETFs en aandelen)
  • Crypto ( applicatie voor het handelen in Crypto)
  • X ( Applicatie voor het handelen in CFDs)

Dat er 3 verschillende apps zijn brengt voordelen en nadelen voor zich mee. Wanneer jij alleen wil handelen in aandelen of juist alleen in CFDs is het zeer overzichtelijk. Als je juist wil beleggen via beide handelsproducten kan het vervelend zijn om 2 apps te gebruiken.

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

Bux zero

Open account en nodig vrienden uit voor een gratis aandeel

Wanneer je nu een account opent en een vriend uitnodigt om ook een account te openen, krijg je een gratis aandeel van BUX. Hoe meer vrienden je uitnodigt, hoe groter je portefeuille wordt.

Bux zero review

Het bekendste product is zero. De naam zero heeft te maken met de lage transactiekosten en het feit dat je geen commissiekosten betaald bij het platform. Toch is het wel goed om te weten dat je enkel geen commissiekosten betaald wanneer je wil handelen op de Amerikaanse markt of wanneer je zero orders wil uitvoeren voor Europese aandelen. Voor market orders en limietorders wordt voor Europese aandelen 1 euro commissie in rekening gebracht. De andere kosten bij Bux zero is een FX toeslag die je betaalt wanneer je Amerikaanse aandelen wil kopen/verkopen. Zo moeten de dollars worden omgerekend in euro’s en hier betaal je 0,25% over. Met Bux zero is het daarnaast mogelijk om voor een laag bedrag al te beginnen met beleggen. Wanneer je daarnaast een account opent bij Zero en een vriend uitnodigt die ook een account opent, krijg jij een gratis aandeel. Hierdoor kan je dus zonder kosten je portefeuille zien groeien.

Wel moet er bij worden gezegd dat het een redelijk simpel platform is. Zo kan je geen analyses maken en je krijgt minimale informatie. Hierdoor is het eenvoudig. Wanneer jij jaarverslagen wil lezen of andere inzichten wil in een bepaald bedrijf, is het wellicht goed om een andere keuze te maken.

Bux Crypto

Met Bux crypto is het mogelijk om te beleggen in cryptovaluta. De kosten liggen hierbij iets minder eenvoudig. Zo betaal je niet alleen voor commissiekosten, maar ook voor het opnemen van cryptovaluta. Het voordeel hiervan is dat het traden dus relatief goedkoop is bij crypto app. Het nadeel van is dat de opnamekosten: 0.0007 BTC zijn. Dat is vergeleken met de concurrentie hoog.

Bux X

Bux X kan voor de ervaren beleggers zeker interessant zijn. Bij deze app bedraagt de commissie via CFDs op aandelen 0.20%. Let wel op, dit geldt tot een inleg van 500 euro. Wanneer je van plan bent om meer te beleggen worden de commissiekosten lager tot een maximum van 0,12%. Dit kan dus veel geld schelen. Toch zijn er wel goedkopere brokers. Bij eToro betaal je namelijk slechts 0.09%.

Voordelen

De broker kent een aantal sterke voordelen ten opzichte van andere brokers waardoor het door beleggers wordt gezien als een van de beste brokers. Het commissievrij beleggen op aandelen uit Amerika en op zero orders is daarbij het grootste voordeel. Daarnaast is het bedrijf van Nederlandse origine, waardoor je prima geholpen wordt door de klantenservice. Een ander voordeel is dat je met Bux zero een gratis aandeel kan krijgen als je een vriend uitnodigt en hij/zij een account opent. 

 

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.


Bij het lezen van ervaringen en reviews van Bux gebruikers blijkt dat veel beleggers vinden dat de broker een breed aanbod heeft in verschillende handelsproducten. Zo kan je ideaal handelen in aandelen of aan forex trading doen. Voor enkele beleggers is het  een nadeel dat er maar in weinig cryptovaluta. gehandeld kan worden. 

Nadelen

De Nederlandse broker kent echter ook nadelen. Zo kan het zijn dat je geen overzicht hebt aangezien je 3 apps nodig hebt. Het downloaden van 3 apps is niet heel overzichtelijk. Daarnaast kan je slechts beleggen in een beperkt aantal aandelen en beschikt het bedrijf niet over een browserversie. Hierdoor kan je geen financiële analyses maken of meer informatie over bepaalde aandelen of crypto lezen. Bij andere brokers is dit vaak wel mogelijk. Een ander nadeel is dat de opnamekosten met Bux Crypto relatief hoog zijn vergeleken met de concurrentie. 

Conclusie

Uit onze Bux  review blijkt dat het een broker is dat voor veel beleggers zeker de moeite waard is om mee te beleggen. De broker is relatief goedkoop en eenvoudig te gebruiken. Wanneer je wil beleggen in cryptovaluta of CFDs is het goed om de kosten te vergelijken met die van andere brokers. Doe daarom altijd goed onderzoek voor je een rekening opent. Je wil ten slotte een goede start maken wanneer je geld wil investeren.

FAQ

Hoeveel apps heeft bux?

Uit onze bux review blijkt dat het bedrijf in totaal 3 apps heeft. Bux zero is hierbij de meest bekende waarbij je kan handelen in aandelen en ETFs

Kan ik financiele analyses maken via de app?

Nee, helaas is dit niet mogelijk. Uit onze Bux zero review blijkt bijvoorbeeld dat je enkel echt kan ETF beleggen en aandelen kan kopen/verkopen.

Waarom kan je commissievrij beleggen bij Bux zero?

Uit de Bux zero review wordt duidelijk dat het platform wel kosten in rekening brengt voor andere zaken.

Is Bux zero betrouwbaar?

Ja! Uit de Bux zero review wordt duidelijk dat het betrouwbaar is en onder toezicht staat van verschillende instanties.

Sander

Deze Bux review is geschreven door Sander

Over de auteur: Sander is  oprichter en Broker specialist bij beleggenvoorbeginners24. Hij heeft tientallen jaren ervaring en kan jou van het beste advies te voorzien.