Beleggen in crypto

Het handelen in cryptovaluta is de laatste jaren enorm populair geworden onder beleggers. Wij tonen op deze pagina meer informatie over deze manier van traden en tonen de beste exchange van 2022.

Dit artikel is geschreven door Frederieke. Pagina is bijgewerkt op ’16/08/2022’

Wat zijn cryptocurrencies precies?

Cryptocurrencies worden ook wel digitale valuta genoemd. Een cryptocurrency bestaat uit een reeks cijfers en getallen en staan op een netwerk van computers. Doordat er geen financiële instantie tussen zit en daarnaast een cryptocurrency ook moeilijk te kraken is door hackers, zien veel mensen het als de toekomst.

Welke cryptovaluta kopen?

Veel mensen vragen zich af in welke crypto ze moeten investeren. Door de soms enorm schommelende koers van bitcoin en altcoins kan er snel veel rendement worden behaald. Helaas zorgt dit ook voor enorme verliezen bij beleggers. Zo is de afgelopen maanden gebleken dat coins als Holo en Vechain binnen een dag meer dan 30% verlies hadden geleden. Wanneer jij op zoek bent naar een bepaalde cryptovaluta om in te investeren is het goede technische analyse te doen en je niet te laten leiden door mensen die enkel coins adviseren omdat ze hier zelf veel in hun wallet van hebben. Daarnaast is het goed om na te gaan wat het doel is van een coin, wat voor ontwikkelingen er zijn en in de toekomst worden verwacht. Het is dus moeilijk om aan te geven welke coin gaat stijgen.

Top 4 crypto brokers

Om aan crypto trading te doen moet je een account openen bij een broker, dit wordt ook wel een exchange genoemd. Er zijn veel verschillen tussen de brokers en daardoor kan het lastig zijn om een keuze te maken, daar willen wij graag bij helpen. Zo hebben wij een beste crypto brokers voor jou op een rij gezet.

Broker


Beoordeling

Handelkosten per transactie

Aanbod coins

Opmerking

Acties

0,25%

+150 

Storten met ideal, betalen snel uit

Etoro review

0,1%

42

Storten met ideal

Binance review

1,25%

+70

Betalen met IDEAL, Nederlandstalig

Binance review

0,1%

+150

Geen ideal, opnemen van geld lastig

CFD crypto

Naast simpelweg het kopen en verkopen van cryptocurrencies, kan je ook speculeren op de koers van een bepaalde coin. Dit wordt ook wel cfd handel genoemd. Om te speculeren dien je een contract aan te gaan met een broker die hierin is gespecialiseerd. Wij hebben daarom hieronder twee betrouwbare en goede platformen voor jou neergezet:

Broker


Beoordeling

 Demo account

Acties

Avatrade

€100.000 Demo account 

Plus500 review

€40.000 Demo account 

Hoe kiezen wij de beste crypto broker?

Wij komen niet zomaar tot een lijst met beste brokers voor cryptovaluta. Zo wordt er door onze specialisten onderzoek gedaan naar de voor- en nadelen van de verschillende exchanges. In dit onderzoek wordt o.a gekeken naar de criteria waarvan wij vinden dat een broker aan moet voldoen en hoe goed een bedrijf scoort op de volgende vragen:

 • Wat is het aanbod van de verschillende coins?
 • Wat zijn de handelskosten en andere kosten bij een exchange?
 • Kan er met IDEAL betaalt worden en wat zijn de andere betaalmethodes?
 • Is er een app beschikbaar?
 • Hoe is de klantenservice?
 • Wat zeggen andere traders over het platform?
 • Hoe is de website en dus ook je wallet beveiligd bij het platform

Door in ons onderzoek antwoord te krijgen op deze vragen hebben wij een compleet beeld van een crypto broker en of dit wel of niet een goede keuze is voor jou als belegger. 

crypto broker

Het aanbod cryptovaluta

De reden voor het kiezen van een platform is uiteraard het aanbod aan coins. Hierin verschillen brokers flink van elkaar. Waar je bij Binance in meer dan 200 coins kan handelen, kan dit bij Bitvavo maar bij minder dan 100 coins. Bij ons geldt de regel: hoe groter het aanbod, hoe beter. 

Handelskosten

Ook zijn kosten belangrijk voor het beoordelen van de crypto brokers. Je wil ten slotte niet een te groot bedrag kwijt zijn aan fees voor het kopen van een bepaalde coin. Wanneer je via Bitvavo bij ons een account opent krijg je korting op deze kosten. Bij andere platformen moet je betalen voor het omzetten van euro naar dollars of zijn er andere kosten waar je rekening mee moet houden voor je een account opent. 

Betaalmethodes van een exchange

Het aanbod van betaalmethodes kan ook het verschil maken voor het openen van een account. Zo is het bij Binance niet mogelijk om geld te storten via IDEAL en gaat het opnemen van geld naar je bankrekening ook erg lastig. Bekijk van te voren op onze review pagina’s welke betaalmethodes er beschikbaar zijn.

App voor het kopen en verkopen van crypto

Doordat veel mensen tegenwoordig crypto kopen en verkopen via hun mobiel, is het noodzakelijk dat het bedrijf een goede app heeft. Zo beoordelen wij apps op de volgende punten:

 • Is het gemakkelijk te downloaden?
 • Is de app veilig?
 • Kan de app snel laden?
 • Hoe overzichtelijk is het?

Klantenservice

Ook de klantenservice is onwijs belangrijk. Veel mensen die een account willen openen hebben vragen over hoe je cryptovaluta kopen moet of hoe je een geld moet storten op een account. Je wil dan snel antwoord op je vragen en niet dagen moet wachten. 

Ervaringen van andere traders

Hoewel onze specialisten veel kennis hebben van cryptovaluta, bekijken wij ook reviews van andere gebruikers over een bepaalde crypto broker. Wanneer veel mensen dezelfde klachten hebben onderzoeken wij of deze klacht terecht is en dit nemen we mee in onze beoordeling.

Beveiliging en veiligheid

Iets waar wij veel waarde aan hechten bij een beoordeling is de beveiliging en de veiligheid van een crypto broker. Zo wordt er gekeken of de website een SSL-certificaat heeft en of er een Twee factor authenticatie aanwezig is voor het inloggen. Daarnaast wordt er gekeken welke andere beveiligingsmaatregelen zijn genomen om traders te beschermen tegen hackers.

Crypto strategie

Hodl

De term Hodl is ooit op een bitcoin forum in 2013 bedacht door een belegger die aan andere forumleden wilde aangeven dat ze Bitcoin moesten vasthouden na een enorme daling.  Sindsdien is Hodl een belangrijke term geworden bij de handel in cryptovaluta. De betekenis van Hodl is:

Het behouden van je cryptocurrencies omdat je verwacht dat dit in de verre toekomst veel waard gaat worden

Swing traden

Swint traden is het handelen op korte termijn (vaak een aantal dagen). Zo ga je op zoek naar bepaalde patronen d.m.v. een technische analyse en probeer je in te stappen op een lage koers en te verkopen met een hoge koers. Een belangrijk onderdeel bij swingtraden is de stop loss order die dicht ligt bij de koers waarbij je bent ingestapt. Zo kan je grote verliezen voorkomen als de koers daalt. Dit is bij de enorm schommelende koers van bitcoin en altcoins belangrijk.

Daytraden met cryptovaluta

Crypto’s zijn het ideale beleggingsproducten voor daytraden door de enorme schommelingen die dagelijks plaatsvinden.  Daytraden houdt in dat je op dezelfde dag een beleggingsproduct koopt en ook weer verkoopt. Wanneer jij op een goede manier kan inspelen op de koers aan de hand van een technische analyse kan het een ideale manier zijn om te beleggen in crypto.

crypto trading

FAQ

Wat is staking bij crypto?

Staking is het vasthouden van een coin bij een crypto broker om hier rente over te krijgen en is vergelijkbaar met de rente die je ontvangt bij een bank als je daar je spaargeld laat staan.

Wat is een pip bij crypto?

Een pip geeft een daling of stijging aan in een koers van cryptovaluta. Wanneer een coin is gestegen van 120 naar 121 euro wordt ook wel gezegd dat er 1 pip is verschoven.

Beste crypto trading platform van nederland?

Er zijn veel crypto brokers waarbij je kan handelen in verschillende coins. Wij bieden een top 3 met beste opties om in te handelen.

frederieke

Dit artikel is geschreven door Frederieke.

Over de auteur: Frederieke heeft jarenlange ervaring met crypto trading en  kan je daarom van perfect advies voorzien over de beste crypto broker.

5/5 - (6 stemmen)