Lynx

Lynx review

Lynx is een nederlandse broker dat door veel beleggers wordt gebruikt. In 2018 won de broker de prijs : Beleggers belangen en werd het door veel beleggers als een zeer goede broker gezien die bovendien te vertrouwen is. Op het internet kom je daarom ook veel goede reviews tegen. In onze review geven we een inzicht in de voor- en nadelen van de Nederlandse broker.

Open rekening
  • Onder toezicht van Nederlandsche Bank
  • Aangesloten bij KIFID
  • Redelijk lage tarieven voor beleggen
  • Minder geschikt voor beginnende beleggers
  • Minimaal 3000 euro voor openen rekening

Betaalmethoden
Mastercard.     Visa.   IDEAL

Lynx ervaringen


Lynx  is een online broker dat gebruik maakt van het platform Interarctive brokers. Dit platform is zeer uitgebreid en kan door beginnende beleggers als complex worden ervaren. Voor de mensen die juist veel ervaring hebben met beleggen of voor daytraders is dit platform echter zeer interessant. Om beginnende beleggers toch van hun diensten te laten genieten heeft het bedrijf: Basic. Dit platform is veel gebruiksvriendelijker en dus makkelijker te gebruiken voor de beleggen die beginnen. Daarnaast kan je met de broker diepere analyses maken van een bepaald bedrijf en er zijn veel extra tools beschikbaar.

De broker staat onder toezicht van de Nederlandse Bank en van Autoriteit financiële markten. Daarnaast is de broker aangesloten bij de KIFID. Dit is een klachtenloket voor mensen die problemen hebben met een bedrijf in de financiële sector, zo ook als je een klacht hebt over een online broker. Het voordeel voor beleggers is dat wanneer je een probleem hebt met Lynx dit altijd zal worden opgelost. Dat is ook een voordeel wanneer je kiest voor een nederlandse broker. Het is belangrijk om de beste broker te kiezen voor het handelen in handelsproducten.

Wanneer je kiest voor Lynx kan je handelen in aandelen, crypto’s,valuta, CTFs, grondstoffen, indexfondsen, futures en nog meer. Zo kan je bijvoorbeeld aandelen kopen over de hele wereld (100 beurzen in 30 landen). Lynx is een broker met een groot aanbod en mede daardoor ook zeer populair bij beleggers.

Lynx handelsplatform
Voordelen

Het grote voordeel is dat je tegen vrij lage tarieven kan beleggen. Zo betaal je voor het kopen van aandelen 0,06% van het totale bedrag aan transactiekosten. Daarnaast biedt Lynx ook andere voordelen ten opzichte van zijn concurrenten. Zo ben je in Nederland beschermt wanneer je onder de 50.000 belegt. Wanneer een bepaald bedrijf failliet gaat, hoef je je dus geen zorgen te maken of je je geld wel of niet terug krijgt.  Een ander voordeel van de broker is dat het onder de toezicht staat van grote instanties als de Nederlandsche bank en terecht kan bij Kifid als je klachten hebt.

Nadelen Lynx

De broker kent ook een aantal nadelen. Zo is het platform voor beginnende beleggers vaak moeilijk te begrijpen. Gelukkig hebben ze daar met Lynx Basic een goede oplossing voor gevonden. Ook betaal je, net als bij veel andere brokers, een fee wanneer je minder dan 100.000 euro in totaal belegt. Deze fee zijn in totaal 3 euro per maand. Het is wel goed om te weten dat je transactiekosten die je betaalt in de maand van de totale fee af gaan. Dus wanneer je 3 euro aan fee moet betalen per maand, maar ook 3 euro transactiekosten hebt gemaakt, hoef je niks te betalen.

Een ander nadeel is dat de minimale inleg als je een rekening wil openen bij Lynx 3.000 euro is. Hierdoor is het voor de beleggers die beginnen met bijvoorbeeld aandelen kopen, niet geschikt.

Conclusie

Lynx is voor de beleggers met meer ervaring een zeer geschikte en betrouwbare broker. De tarieven zijn redelijk laag en het handelsplatform is zeer uitgebreid waardoor je goede analyses kan maken. Daarnaast ben je beschermt onder het bedrag van 50.000 euro en kan je aan de slag met de educatieve programma’s die worden aangeboden.

Deze Lynx review is geschreven door Willem (oprichter)
Willem Janssen