Amazon aandeel

Het is een van de grootste bedrijven ter wereld. In dit artikel geven we uitleg over het bedrijf, wat de huidige koers is, hoe je amazon kopen kan en wat onze verwachting is voor de aankomende jaren.

aandeel amazon

Bedrijfsinformatie

Hoewel veel mensen in Nederland de onderneming pas een aantal jaren kennen, werd het al in 1994 opgericht door toen nog een onbekende amerikaan: Jeff Bezos. Na het bestuderen van allerlei verschillende markten kwam hij tot het idee om online boeken te gaan verkopen omdat hier volgens hem enorme kansen lagen.  Geholpen door zijn ouders (250.000) euro kon hij beginnen met het verkopen van boeken en het bouwen aan zijn merk: Amazon. Het was toendertijd een van de eerste merken die gebruik maakte van het internet om producten te verkopen en met succes. In 1997 ging het naar de beurs en was de prijs van een aandeel slechts 18 dollar per stuk (anno 2022 is de prijs 116 dollar)  Na het verkopen van boeken ging Jeff Bezos ook andere producten verkopen op de website en dit heeft ervoor gezorgd dat  bijna 20 jaar laten in 2015 een omzet werd gemaakt van 100 miljard euro.  Sinds enkele jaren heeft het ook zijn meerdere eigen streamingdiensten. Dit zijn:

  • Prime Video (200 miljoen abonnementen in 2021)
  • Amazon Music (55 miljoen luisteraars in 2020)

Ook is het bekend van Alexa (een spraakassistent) die opdrachten kan uitvoeren en beantwoorden op basis van je spraak. Hiermee gaat het de strijd aan met Google Assistent. Een spraakassistent van een ander groot techbedrijf uit Amerika.

Door het succes van de onderneming is eigenaar Jeff Bezos een van de rijkste personen van de wereld. Zijn vermogen wordt in 2022 geschat op 132 miljard dollar. Daarnaast beheert het 40% van de gehele e-commerce markt in Amerika.

Amazon Koers

Het heeft in de corona pandemie net als andere bedrijven het zwaar gehad en het stond voor grote uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan inflatie wat heeft gezorgd voor hogere bedrijfskosten. Ook werd er een hogere omzet verwacht in 2021 en 2022. In Juni 2022 een aandelensplitsing plaatsgevonden waardoor de koers omlaag is gegaan. Hierdoor zijn de aandelen toegankelijker voor beleggers met een kleinere portemonnee die toch graag in de onderneming willen investeren. De aandelensplitsing had echter geen invloed op de huidige beleggers, omdat het uiteindelijke bedrag hetzelfde is gebleven. Zie hieronder de actuele koers Amazon:

Aandelen kopen Amazon

Je vraagt je vast of waar je Amazon aandelen kopen kan. Etoro is een broker waar je in Amerikaanse aandelen kan beleggen. Open nu direct een account m commissievrij te handelen:

Koers verwachting

Om te bepalen of je Amazon aandelen kopen wil, is het goed om te analyseren wat de koers verwachting is. Om te kijken naar de toekomst moet er worden gekeken naar de afgelopen jaren. Zoals eerder vermeld heeft het veel last gehad van de inflatie. Ook kampt het al enige tijd met personeelsproblemen en problemen in de supply chain. Daarnaast zijn Walmart en bedrijven uit China  steeds groter wordende concurrenten. Denk bijvoorbeeld aan het merk Alibaba. Toch kan de aandelensplitsing en de grootste plannen die het bedrijf in de toekomst heeft van positieve invloed zijn op de Amazon koers en heeft het ten opzichte van andere bedrijven redelijk goed gedaan tijdens de coronapandemie omdat online daardoor nog meer in stroomversnelling is gegaan en meer mensen online producten kopen.

koers Amazon

Toekomst van het aandeel Amazon

Zoals hierboven al is benoemt heeft het grote plannen voor in de toekomst die van invloed kunnen zijn op de Amazon koers. Allereerst wil de onderneming zich meer gaan richten op de kassavrije supermarketen. Al in 2018 had het de eerste kassavrije supermarkt geopend en sindsdien zijn er 35 van dit soort supermarkten van het bedrijf in de wereld. Toch heeft het grote plannen om dit aantal te vergroten.

amazon aandelen kopen

Ook investeert het bedrijf in zelfrijdende auto’s en het optimaliseren van de bezorgservice.  De zelfrijdende auto’s staan bekend onder de naam Zoox. Dit bedrijf werd door de Amerikaanse e-commerce gigant overgenomen in 2020 mede om de strijd aan te gaan met Uber, Waymo (onderdeel van Google) en andere bezorgdiensten.  Ook wil het via bezorgdrones pakketten gaan versturen en investeert hier ook veel geld in. Het doel hiervan is dat pakketten nog efficienter en sneller kunnen worden bezorgd.

Ook richt het bedrijf zich op de gaming-industrie. Zo werd er al in 2020 Luna gelanceerd. Dit is een cloud gaming service waarbij mensen een abonnement kunnen afsluiten en alle games kunnen spelen die er beschikbaar is binnen de cloud omgeving.

Bovenstaande ontwikkelingen zijn voor veel beleggers redenen voor het Amazon aandelen kopen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Hoeveel kost aandeel Amazon?

Bekijk onze pagina om inzicht te krijgen in de huidige Amazon koers.

Waar kan ik het beste investeren in Amazon?

Wij vinden Etoro de beste broker om te beleggen in Amazon aandelen.

Waarom beleggen in Amazon?

Veel beleggers kiezen hiervoor om de toekomstplannen van de onderneming en het huidige marketaandeel.

Op onze pagina geven we informatie over het aandeel Amazon, de plannen in de toekomst en de huidige koers. Wij geven geen financieel advies. Bekijk ook andere pagina’s over Amerikaanse bedrijven zoals Netflix.