Oefenen met beleggen

Er zijn veel online brokers waarbij je met virtueel geld kan oefenen met beleggen. Veel startende beleggers vinden het fijn om te oefenen zodat ze het risico op verliezen van hun kapitaal kunnen verlagen. Uiteraard ben je nooit helemaal zeker dat je meer geld verdient dan dat je geïnvesteerd hebt, maar met meer kennis kan dit risico aanzienlijk worden verlaagt.

Zo kan je oefenen met beleggen

Beleggen leer je het beste door daadwerkelijk te gaan beleggen. Je kan nog zoveel boeken hebben gelezen, je moet een bepaald gevoel krijgen van de markt en dat kan het beste door te beginnen met beleggen. Door de komst van een oefen account kan je dit doen terwijl je geen geld verliest! Zo heb je een oefenrekening binnen 5 minuten geopend en kan je direct investeren met nep geld.

Oefenen met beleggen brengt vele voordelen met zich mee. Zo leer je allereerst hoe bepaalde beleggingsinstrumenten werken. Je kan je voorstellen dat het kopen van losse aandelen anders is dan het handelen in ETF’s of CFD’s. Ook leer je hoe de markt werkt en hoe je het bedrijf moet kiezen waarin je wil investeren. Daarnaast leer je ook hoe je kan anticiperen op een bepaalde koersstijging- of daling. Zo zal je minder snel in paniek raken wanneer een bepaald aandeel daalt. 

Plus500 is een broker waarbij je kan beleggen met fictief geld. Zo krijg je 40.000 euro aan virtueel geld op je rekening gestort. Je betaalt daarnaast ook niet voor het openen van een oefenaccount en je zit nergens aan vast, ideaal dus. Het is belangrijk om te weten dat het een CFD broker is. Dit is een andere manier van beleggen en daardoor is het goed om je in te lezen over dit onderwerp. Lees een plus500 review op onze website.

Daarnaast bieden ook andere brokers een oefenaccount aan. Zo kan je kiezen welke broker jij het fijnst vind werken en welke je uiteindelijk moet kiezen als je met echt geld gaat beleggen. Het oefenen met beleggen een ideale manier om de beste broker te kiezen die voldoet aan al je wensen.Het oefenen met beleggen is ideaal voor iedereen die begint. De kans is groot dat je fouten zult maken met het beleggen, maar dit is geen enkel probleem aangezien je met virtueel geld belegt. 

Waarschuwing: 77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.