Netflix aandeel

We kennen allemaal het bekende Amerikaanse streamingdienst. Zo kan je gemakkelijk film en series bekijken via je smartphone, tablet, laptop of gewoon via je televisie. In het jaar 2002 ging het bedrijf naar de beurs toe en sindsdien is het dus ook mogelijk om Netflix aandelen te kopen. Wij geven in dit artikel meer uitleg over de streamingdienst.

koers netflix

Achtergrondinformatie

Het is opgericht in 1997 door Reed Hastings en Marc Randolph en is ontstaan nadat een van de twee eigenaren een boete kreeg voor het te laat inleveren van een bepaalde film. Toen kwamen Reed Hastings en Marc Randolph met het idee dat gebruikers films voor onbepaalde tijd konden huren. Toendertijd werden de films nog per post gestuurd. Wanneer een gebruiker klaar was met de film kon die het ruilen voor een nieuwe film.

In het jaar 2002, 4 jaar na oprichting, ging het naar de beurs, Toendertijd was de koers Netflix 1,21 dollar per aandeel. Anno 2022 is de prijs 224 dollar per Netflix aandeel. (Dit is wel een enorme daling vergeleken met 2021 waar de prijs 664 dollar was per aandeel).

In 2007 lanceerde het bedrijf de streamingdienst waar je films on demand kon huren. Op dat moment konden gebruikers slechts 1000 films kiezen.

In 2021 had het in totaal 217 miljoen abonnees, waarvan in totaal 52 miljoen woonachtig waren in de Verenigde Staten.

Huidige Netflix koers

Waar kan ik het Netflix aandelen kopen?

Je hebt een broker nodig om te beleggen in aandelen van de streamingdienst. Wij raden Etoro aan als broker. Wanneer je kiest voor dit platform kan je namelijk in meer Amerikaanse bedrijven investeren.

netflix aandeel

Concurrenten

De afgelopen jaren zijn er veel andere streamingdiensten en dus ook concurrenten bijgekomen voor Netflix. Wereldwijd moet het bedrijf het opnemen tegen Disney +, Amazon prime en HBO. In Nederland krijgt het concurrentie van Videoland terwijl er in andere landen ook veel andere streamingdiensten als paddenstoelen uit de grond komen.  Wij geven hieronder uitleg over de twee grootste concurrenten: Disney plus en Amazon prime

Disney plus

Disney plus is opgericht in het jaar 2019 en biedt films en series aan van:

  • Disney
  • Pixar
  • Marvel
  • National geographic

Door dit aanbod is het voor veel mensen aantrekkelijk om een abonnement af te sluiten bij Disney +. Zo had het 2 jaar na de oprichting (in 2021) al 103 miljoen abonnees. Dit is een enorme groei en daardoor wordt het ook gezien als een van de grootste concurrenten van Netflix.

Amazon prime video

Ook Amazon is een concurrent. Dit bedrijf hanteert dat wel een iets andere strategie hanteert. Zo is het al verkrijgbaar voor 2,99 per maand. Wanneer je kiest voor dit abonnement krijg je daarnaast ook toegang tot Prime gratis verzendkosten, Twitch en Amazon Photos. Doordat Amazon een van de grootste bedrijven ter wereld is in de B2C markt, hebben veel mensen ook een abonnement voor Amazon prime. Wel is het aanbod in films en series kleiner dan bij Disney en Netflix, waardoor ook veel mensen met een Amazon abonnement ook een abonnement hebben bij een andere streamingdienst.

Toekomst van Netflix

Om erachter te komen of jij Netflix aandelen kopen wil, is het goed om te kijken naar de toekomstplannen en de omzet van het afgelopen te kijken van het Amerikaanse bedrijf. In 2022 heeft het 150 werknemers moeten ontslaan door tegenvallende resultaten. Zo verloor het in een kwartaal 200.000 abonnees.  Dit heeft allemaal gezorgd voor een daling van het Netflix aandeel. Wel is het bezig met alternatieven manieren om als bedrijf te groeien. Zo richt het zich sinds kort op mobiele spelletjes en wil het in de toekomst meer gaan doen met livestreams.  Ook wil het Amerikaanse bedrijf zich nog meer gaan richten op anderstalige films en series.

Netflix Koers verwachting

Het is altijd de vraag wat de koers van een bepaald bedrijf gaat doen. Door de enorme daling in abonnees wordt in 2022 eerder een koersdaling verwacht dan een koersstijging. Wel kan het aandeel Netflix in de toekomst weer stijgen doordat het andere groeistrategieën gaat toepassen.

FAQ – Veelgestelde vragen

Keert Netflix dividend uit?

Nee! op het moment van schrijven keert het geen dividend uit. In de toekomst kan dit wel gebeuren.

Zal het Netflix aandeel de komende jaren stijgen?

Dat is afhankelijk van enorm veel factoren en kan niet duidelijk een antwoord op worden gegeven

Waar kan ik Netflix aandelen kopen?

Wij hebben een lijst samengesteld met de beste keuzes waar je alle brokers vergelijken kan.

Op onze informatieve pagina geven we even we inzicht in hoe je een Netflix aandeel kopen kan,  wat de huidige koers is, wat de concurrenten zijn en inzicht in de toekomstplannen van het bedrijf.