In dit artikel delen we onze ervaringen met het Nederlandse platform. Zo krijg je inzicht in de betrouwbaarheid, kosten en het aanbod. Ook delen wij de voordelen en de nadelen van Lite bit.

Pros
  • Betalen met IDEAL
  • Nederlandstalige website en klantenservice
  • andelen in meer dan 75 cryptovaluta
Cons
  • Er zijn betere platformen

Litebit ervaringen: Introductie

Het bedrijf is in 2013 opgericht en mag zich met trots een van de grootste crypto trading brokers van Europa noemen. Maandelijks gebruiken ruim 1,5 miljoen mensen de diensten van Litebit.eu. Het is gevestigd in Rotterdam. Dat het zijn oorsprong in Nederland vindt, is ook te merken aan het aantal mensen uit datzelfde land dat een account heeft. Ook in Duitsland en België heeft het veel gebruikers, die een groot deel vormen van de 620.000 gebruikers totaal.  Lite bit biedt daarnaast een eigen wallet aan, waarbij veel andere brokers dit niet doen. Doordat het een Nederlands bedrijf is, is de content op de website en de klantenservice nederlandstalig.  Net als alle andere exchanges in Nederland, is ook Litebit.eu niet gereguleerd. De Autoriteit financiële markten (AFM) heeft aangegeven hier wel mee bezig te zijn.

Betrouwbaarheid

Licenties

 Nog niet gereguleerd


Waarin kan je handelen?

Cryptovaluta

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€25

Betaalmethoden

Ideal, Visa, Mastercard, Sofort

Mobiele app

   Ja

Is het Betrouwbaar?

Wij kunnen met alle zekerheid zeggen dat het een betrouwbaar platform is. Allereerst staat het ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en is het dus een Nederlands geregistreerd bedrijf. Daarnaast is de website met een SSL-verbinding versleuteld waardoor jij veilig geld op je account kunt storten. Ook dien je een tweestapsverificatie (2FA) te doorlopen om in te loggen op je account. Dat kan jij zelf misschien als vervelend ervaren, maar dit voor hackers veel moeilijker om je account te hacken. Ook bekijkt Litebit via welk apparaat er wordt ingelogd. Wanneer dit een nieuw apparaat is, zal je een mail krijgen waarin er wordt aangegeven dat er met een nieuwe apparaat is ingelogd. Hierdoor kan je snel reageren, zodat niemand je gegevens kan stelen.

Ook is het goed om te weten dat nagenoeg alle crypto’s (95%) offline staan. Deze coins kunnen dus niet online worden gehacked.

Wat is het aanbod?

Uiteraard ben jij als belegger benieuwd naar het aanbod van cryptovaluta. Uiteraard kan je handelen in Bitcoin. Ripple, Dogecoin, Ethereum. Daarnaast ontbreken ook Reddcoin, HOLO en Cardano niet. In totaal kan je in meer dan 70 crypto handelen op het platform en is hiermee dus een serieuze concurrent van Bitvavo

Litebit kosten

Er zijn een aantal kosten waar je rekening mee moet houden als je een account wil openen. Allereerst heb je de transactiekosten. Zo betaal je een fee van 1,25% op je transactie bij het kopen van Bitcoin. Wanneer je dus 1000 euro aan Bitcoin koopt, ontvang je daadwerkelijk 987,50 euro aan waarde. De overige 12,50 euro zijn dus de transactiekosten die ze in rekening brengen. De transactiekosten verschillen wel per coin. Ook is het afhankelijk of je de coin wil kopen of verkopen. Zo is de buying fee voor Ethereum 2% en voor ReddCoin 3%. Hieronder hebben wij een afbeelding weergegeven om je er een beter beeld van te geven:

Litebit.eu

Daarnaast zijn er ook andere kosten waar je rekening mee moet houden blijkt uit onze Litebit Review. Denk hierbij aan het laten uitbetalen van je coin naar euro’s (Withdrawal fee). Dit worden ook wel de opnamekosten genoemd. Je hoeft geen geld te betalen voor het openen van je account.

Het is daarnaast goed om te weten wat Litebit credits zijn, hiermee kan je namelijk besparen op je transactiekosten. Een credit heeft dezelfde waarde als 1 euro. Je kan credits krijgen door een storting te doen met iDEAL of door een deel van je cryptovaluta te laten uitkeren in credits.

Litebit ervaringen

Litebit koers

Veel mensen willen direct informatie over de koers van een bepaalde crypto. Litebit geeft een uitgebreide analyse. Zo zie je in een handig overzicht de huidige koers, van het afgelopen uur, 24 uur, week, maand en jaar. Hierdoor kan je een goede analyse maken, waardoor je beter weet wanneer je iets wel of niet moet kopen.

Account aanmaken bij Litebit

Het is vrij simpel om een account aan te maken bij Litebit. Zo navigeer je naar de website Litebit.eu en druk je rechtsboven op de knop ‘start nu’. Om te beginnen moet je een aantal gegevens invullen ter verificatie. Denk hierbij aan naam, email gegevens en het feit dat geen inwoner bent van Amerika.  Wanneer je deze gegevens invult krijg je een mail met activatielink binnen waar je op dient te klikken. Na het klikken op deze link zal je telefoonnummer worden gevraagd. Je dient namelijk ook via een code je telefoonnummer te verifiëren.  De laatste stap die moet worden doorlopen is aangeven hoe je je account wil beveiligen. Kies de manier die je zelf het prettigst vind.

Litebit: Cryptocurrency kopen

Het kopen van crypto’s gaat erg makkelijk wordt duidelijk bij het schrijven van deze Litebit review. Uiteraard is de eerste stap dat je een account aanmaakt (zoals hierboven is beschreven). Wanneer je voor het eerst wil gaan kopen dien je een bedrag op je account te storten. Gelukkig kan dit gewoon met IDEAL. Bij Binance is dit niet het geval. Wanneer het bedrag op je account start kan je de coin uitkiezen die je graag wil hebben. Je vult het bedrag dat je aan die coin wil hebben in en drukt op ‘Kopen’.

Cryptovaluta storten van ander platform naar Litebit

Heb jij crypto’s bij een ander platform staan en wil je deze graag overzetten naar Litebit. Dit gaat gelukkig heel eenvoudig. Zo klik je in het menu op ‘Wallet’ en kiest vervolgens de coin die je naar Litebit wil storten. Hierna klik je op ‘storten’ en kopieer je het adres van je wallet op het platform waar de coins op staan. Wanneer je alle stappen goed hebt doorlopen is het gelukt met het storten van cryptovaluta naar Litebit.

Litebit app

Voor deze Litebit review hebben wij ook de applicatie onder de loep genomen. Wij zijn zeker tevreden over deze app omdat het overzichtelijk is en bovendien makkelijk te begrijpen. Hierdoor kan je gemakkelijk gebruik maken van alles wat het platform te bieden heeft. Zo kan je supersnel handelen en heb je inzicht in je wallet.

Is er een bonus beschikbaar bij Litebit?

Helaas is dit op dit moment niet het geval. Wanneer jij echter een vriend aanbrengt bij Litebit krijg je 25% van de transactiekosten die je vriend maakt. Uit onze Litebit ervaringen is gebleken dat je hiermee uiteindelijk een leuk bedrag over kan houden dat je weer kan gebruiken om mee te investeren. 

Stortingsmogelijkheden

Je kan via een aantal manieren storten bij Litebit. De meest snelle, veilige en makkelijke manier is door een storting via IDEAL te doen. Hierdoor staat het bedrag al binnen enkele seconden op je account. Het is ook mogelijk om te storten via mastercard, VISA en Sofort.

Geld opnemen bij Litebit.eu

Je kan alleen geld opnemen met de rekening waarmee je ook geld op je account hebt gestort. Litebit verwerkt 2 keer per dag de geldopnames die de gebruikers hebben ingevoerd. Wanneer je bericht hebt gehad dat de geldopname verwerkt is, duurt het maximaal 2 werkdagen voor het bedrag weer op je rekening staat. Litebit uitbetalen gaat erg gemakkelijk en snel. Je kan maximaal 35.000 opnemen per dag. 

Litebit wallet

Litebit heeft zijn eigen wallet waar je de coins kan bewaren die je via het platform koopt. Dit heeft als belangrijk voordeel dan alles op een plek staat, er geen kosten zijn verbonden aan het gebruiken van een wallet en heb je ook geen extra software nodig. Wil jij liever gebruik maken van een eigen wallet die offline staat? Ook dit is mogelijk hebben wij opgemerkt bij het openen van een account voor deze Litebit review.

Klantenservice

Een groot voordeel van Litebit is dat de klantenservice nederlandstalig is. Als jij vragen hebt over het platform of een bepaalde coin, kan je dus gemakkelijk contact opnemen. Je kan de klantenservice bereiken via Facebook chat of door te bellen. Het bedrijf streeft ernaar om je vraag binnen 24 uur te beantwoorden. In de praktijk is de tijd vaak veel korter.

Conclusie

In deze Litebit review hebben we alle informatie voor je op een rij gezet. Het is een zeer betrouwbare en veilige broker die een groot aanbod biedt aan crypto’s. Daarnaast is het bedrijf Nederlands waardoor je gemakkelijk kan communiceren met de klantenservice.  Een account aanmaken gaat eenvoudig en het platform is buitengewoon gebruiksvriendelijk. Wij zijn dan ook zeer positief over Litebit.eu. Wel vinden wij andere platformen als Bitvavo of Etoro ook erg goed.

Hierboven hebben wij ook een schatting gegeven van de opbrengsten die je per jaar zal ontvangen. De rewards die je krijgt zijn afhankelijk van de hoeveelheid coins die jij hebt en percentages die staat aangegeven in je account.  Je kan je op ieder moment afmelden hiervoor.

FAQ – Veelgestelde vragen

Is Litebit een scam?

Nee zeker niet! Het is een veilig en betrouwbaar platform zo valt te lezen in de Litebit review.
Is het legaal om te handelen bij Litebit?

Is het legaal om te handelen bij Litebit?

Ja! het bedrijf staat ingeschreven bij de KVK en mag legaal hun diensten aanbieden aan de mensen in Nederland.
Is Litebit Nederlands?

is Litbit nederlands?

Het is opgericht in Zoetermeer en momenteel gevestigd in Rotterdam. Het is daarnaast helemaal in nederlandse handen.


Hoe komen wij tot een beoordeling?

Wij gaan deskundig te werk bij het beoordelen van Litebit. Zo lezen we ervaringen van andere gebruikers, openen we een account om te bekijken wat het aanbod en de kosten zijn. Tevens controleren we de gebruiksvriendelijkheid van de website en de app. Ook wordt er in onze Litebit review bekeken wat er wordt gedaan om gebruikers tegen hackers te beschermen. Hierdoor hebben wij een compleet beeld van het platform.

5/5 - (2 stemmen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.