Wat is een hefboom of leverage?

Wat is een hefboom of leverage?

Een hefboom maakt het mogelijk om met een kleine investering veel winst te maken. De kans op verlies is daarnaast is ook veel groter. Door te beleggen met een hefboom kan je je inleg  vermenigvuldigen met een bepaalde factor. Hierdoor zijn veel mensen geïnteresseerd in deze manier van traden.

Bij verschillende brokers is het mogelijk om te traden met een hefboom. Wij geven in deze blog meer informatie over wat het is en hoe hoe dit in zijn werk gaat.

Door te handelen met een hefboomwerking kan je een posities innemen die groter is dan normaal gesproken met je budget mogelijk is.

Wat is leverage?


Dit is het lenen van geld om je eigen vermogen te verhogen. Zo leen je geld van een broker met het doel om zelf meer winst te behalen dan zonder een lening mogelijk was.

Voordelen aan deze manier van traden

Het grote voordeel van het traden met een leverage is dat je snel veel winst kan behalen bij het speculeren op de koers. Veel sneller dan wanneer je simpelweg aandelen koopt. Daarnaast kan je een veel grote trade aangaan dan je oorspronkelijk kan met het geld dat je investeert.

Nadelen

Uiteraard zijn er ook zeker nadelen op te noemen. Zo is er een veel groter risico op grotere verliezen en dat je je geld kwijt raakt. Voor beginnende beleggers is het daardoor sowieso niet aan te raden om hierin te beleggen. Veel mensen die snel geld willen maken vinden het aantrekkelijk om een contract aan te gaan, dit is echter niet zo gemakkelijk als je denkt.

Hoe werkt het?


Het is belangrijk om te weten dat je wil handelen met een hefboom (CFD trading) je niet daadwerkelijk het handelsproduct in bezit hebt. Wanneer je wil beleggen met een hefboom leen je bepaalde middelen om assets te kopen. Dit bedrag leen je van de broker.  Zo kan je een hefboom 1:15 doen. Bij elke euro die je inbrengt kan je een belegging plaatsen van 15 euro. Zo kan je dus een veel groter kapitaal beleggen dan je inbrengt. Echter, is de kans op hoge verliezen ook groter. We proberen het duidelijk te maken met twee voorbeelden van leverage traden:

Wanneer je een hefboom van 1:15 gebruikt

  • Bij een stijging van 1 euro, behaal je een winst van 15 euro
  • Bij een daling van 1 euro, behaal je een verlies van 15 euro

Waar kan je beleggen met hefboom?

Leverage


Het is mogelijk om bij verschillende brokers te beleggen met een hefboom. Plus500 is een cfd broker. Een handelaar met een Plus500-rekening kan handelen in CFD’s op onderliggende financiële instrumenten zoals Forex, aandelen, grondstoffen, opties en indices.Kies de beste broker om deze financieren te doen. 

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s

Hefboom aandelen


Veel beleggers gebruiken de hefboom of leverage voor aandelen.Voor je gaat traden met een leverage voor deze aandelen, is het belangrijk om de risico’s van deze manier van beleggen te zien. Zo is de kans op grote verliezen groter dan wanneer je simpelweg een handelsproduct koopt.

FAQ

Wat is margin trading?
Dit is hetzelfde als een leverage of hefboom. Je gaat met geleend geld een contract aan met een broker en speculeert op de koers van een beleggingsproduct. Met een leverage kan je dus grotere winsten behalen.

Hoe leverage gebruiken?
Ga van te voren na welk risico je wil nemen met een leverage. Daarnaast is het goed om te analyseren welke brokers deze hefboom aanbieden. Vervolgens is het goed om een demo account te openen om eerst meer te leren over hoe een hefboom of leverage werkt, voor je uiteindelijk een contract aangaat

Wat is de beste hefboom?
Dit is geheel afhankelijk van het risico dat je wil nemen. Hoe groter de hefboom of leverage, hoe groter het risico, maar ook hoe groter je potentiële winst.

Brengt het risico’s met zich mee?
Leverage brengt zeker risico’s met zich mee. met traden met een hefboom kan je veel grotere verliezen leidden. Ga dus alleen met geld beleggen dat je kan missen

Categories:

Related Article

Hoe laat opent de beurs?

Elke beurs heeft andere openingstijden. Dit komt voornamelijk door het tijdsverschil tussen de verschillende landen. De AEX opent om 09:00 uur en sluit om 17:30…

Wat is long gaan en…

Naast het short gaan op handelsproducten, is het ook mogelijk om long te gaan. Dit is de manier die de meeste beleggers op bijvoorbeeld de…

Wat is short gaan en…

Veel mensen vragen zich af wat ‘short’ gaan of ‘short selling’ betekent. Short gaan of short selling is het verkopen van een handelsproducten die jij…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.